Prajitura cu branza de vaci

de La Ancuta in Prajituri, 11 Oct 2012 | 8239 vizualizari

 

Cred ca stiti deja ca nu imi place sa fac risipa (adica sunt cam zgarcita :D). Cam asa s-a intamplat si de acesta data cu niste branza de vaci pe care o aveam in frigider. Astfel am gasit acesta prajitura la Edith si v-o recomand. Se face cat ai clipi, dar se mananca la fel de repede :).

 

INGREDIENTE

  • Compozitia 1:
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 125 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 320 g faina
  • 1 praf de sare
  • Compozitia 2:
  • 200 g branza de vaci
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie
  • stafide
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci:

Incepem cu pregatirea primei compozitii. Mixam bine ouale cu un praf de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam apoi uleiul in fir subtire iar apoi laptele. Amestecam faina cu praful de copt si le adaugam in compozitie amestecand pana se incorporeaza.

Pregatim apoi compozitia a doua. Mixam bine branza cu zaharul si oul. Adaugam coaja de lamaie si vanilia iar la final stafidele.

Amestecam bine cele doua compozitii iar amestecul obtinut il turnam in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt.

Coacem la foc potrivit ~30 de minte sau pana trece testul scobitorii. Prajitura va avea interiorul usor umed.

Se lasa sa se raceasca iar apoi se portioneaza. Eu am pudrat-o usor cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Georgia 1

23.10.2012, 12:44

Am facut-o aseara. Foarte gustoasa prajiturica asta.

La Ancuta 1

23.10.2012, 15:15

Georgia ma bucur ca ti-a placut

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:48

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si mere